Как можахте да направите калкулаторите платени?
Познавам страхотна счетоводителка, която работи много отдавна и всичко е научила от практиката, без да е завършила дори икономически техникум,е ,това доказва, че всички нови измишльотини са само пречки и проблеми за утежняване работата на счетоводителите, бизнеса и хората, и още по-голяма корупция в скапаната ни държава.
Благодаря за бързия отговор, хубав ден!
Здравейте, когато ,живот и здраве, дейде време детенцето да тръгне в ясла преди 2 годишна възраст, кой подава декларацията за промяна на обстоятелствата: предприятието на бабата, която е в майчинтво или на майката; а майката какви документи подава за 50% от майчинтвото?
 Макар,че това не са болнични, работодателят внася...ЗО върху болнични. Е, няма пълно щастие...
Ако може и аз да се включа в темата:
когато бабата-работеща пенсионерка е в майчинство до 2 годишната възраст на внучето, трябва ли да и се внася ЗО върху болнични през цялата втора година или друга вноска? :excl:
При прехвърляне майчинство на бабата-пенсионерка-която ще бъде назначена на трудов договор за една седмица преди да вземе майчинството,
трябва ли майката да попълва декларация за промяна на обстоятелствата и моля да ми отговорите какъв точно да  е текстът в частта за деклариране?